8 Haziran 2019 Cumartesi

TUHAF TEMASLARDA BİR GRUP PİLLİ BEBEK



Behzat Amirimin geri dönüşünü beklediğimiz şu günlerde ,yıllardır severek dinlememize  rağmen geniş kitlelere sesini Behzat Ç. Dizisiyle duyuran “pilli bebek “ grubundan bahsetmek istiyorum sizlere .
    1992 ‘de Cem Kısmet ve Ahmet Başbağlar tarafından temelleri atıldı .Ankaranın Sakarya caddesinde mekanlarda konser vermeye başlayan ikilinin performansları Cem Kısmet’in askere gidişiyle sekteye uğrasa da askerlilk dönüşü Sonat Özer’inde eklenmesiyle 1995 yılında “Pilli Bebek adını aldı sevilen grup . Adı  1970’lerin başında TRT ‘de gösterilen bir çocuk programından geliyor.
    Yıllarca sahne performanslarına devam eden grup albüm kayıtlarına ancak  1999’da başlayabildi .Ocak 2000’de ilk albüm “UYANDIRMADAN” şarkıların orijinal düzenlemeleriyle dinleyicilerle buluştu .Albümde 9 şarkının yanısıra Selçuk Alagöz’ün “Malabadi köprüsü” şarkısının da yeni bie yorumunu içeriyordu .




    İkinci albüm çalışmalarına başlarken grup kadro değişiklikleri yaşadı . Türkiye şartlarında Erkin koray’dan başlayarak değişim yaşamayan grup nerdeyse yoktur .Benim bildiğim bir MFÖ bir de grup gündoğarken sabit kalmıştır. Ama gruplardaki bu değişimler farklı soundları da beraberinde getirdiği için çoğu zaman gelişimin önünü açar .Pilli bebek’te de Ahmet Başbağlardan sonra bas gitarda Cudi genç  ,davulda ise Gürcan Konanç yerinde Onur Ertem yer aldı.

    Albüm kayıtlarında yer almasa da 2006’da gruba ikinci gitarist olarak Ozan Erkan katıldı . Grubun ikinci albümü “OLSUN” 2007’de yayımlandı .Yine 10 şarkıdan oluşan albümün bir şarkısı (orjinali Hümeyra şarkısı olan Beyhude) dışında hepsi orijinal şarkılardı.Özellikle “olsun "şarkısındaki soundlar ve altyapılar şarkının efsaneleşmesine zemin hazırladı 


 Bu dönemde grup Ankara’dan İstanbul’a taşındı.
    2010 yılında televizyonda yayınlanmaya başlayan “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi “ dizi müzikleri için Pilli Bebek le anlaştı .Yoğun olarak olsun albümünden şarkıların kullanıldığı dizi için Cem Kısmet yeni şarkılarda yazmaya başladı .


 Bu şarkılar 2012 ‘de çıkan “Behzat ç müzikleri” albümünde toplandı. Bu albümde pilli bebek’in 10 şarkısı vardı. Bu şarkıların yarısı eski şarkıların yeni yorumları ,öteki yarısı ise bir cover şarkı (nilüfer’den haram geceler) ve dört yeni şarkıdan oluşuyordu .Albümün geri kalanının çoğunu ise Cem kısmet’in dizi ve Behzat ç. Seni kalbime gömdüm filmi için yaptığı besteler oluşturuyordu.




    Farklı soundu ,sözlerinin derin felsefesi ve kulaklardan silinmeyen şarkılarıyla daha uzun yılları devireceğini düşündüğüm pilli bebek’i iki yıl önce zeytinli rock festivalinde dinlemiş olmanın mutluluğuyla bir sonraki konserlerini dört gözle bekliyorum .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder